Confidenţialitate

Ajutoare extinse pentru legumicultori. Fonduri de la Guvern și pentru producătorii de ardei, gogoșari, castraveți sau salată | AUDIO

Guvernul acordă ajutoare extinse pentru fermierii care cultivă legume în sere. Se pot obține până la 1.000 de euro pentru 1.000 de metri pătrați cultivați. Legumicultorii pot obține sprijinul, pe lângă culturile de tomate, și pentru ardei, gogoșari, castraveți și salată.

Programul „Tomata” se extinde. Sunt aprobate fonduri pentru noul ajutor de minimis pentru cultivarea de legume în sere și solarii. Noutatea: se pot înscrie în program și fermierii care cultivă alte specii legumicole, nu doar  tomate. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în deschiderea ședinței de Guvern că sunt alocate fonduri de 65 de milioane de lei în plus producătorilor pentru a impulsiona piața internă.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astfel, legumicultorii care cultivă ardei gras, gogoșari, fasole păstăi, castraveți, salată, spanac și ceapă verde pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați vor putea beneficia de un ajutor de minimis 1.000 de euro.

Guvernul aprobă și regulile unui alt program, INVESTALIM, care ar ajuta la procesarea produselor românești pentru a evita importurile alimentelor procesate. Acesta va avea un buget de 600 de milioane de euro pentru perioada 2023-2026, ceea ce înseamnă câte 150 de milioane de euro în fiecare an.

Foto: Shutterstock

Citește și: Guvernul nu renunță la plafonarea prețurilor la energia electrică și gaze naturale. Noile carduri pentru energie vor ajunge curând la beneficiari | AUDIO