Confidenţialitate

Comercianții ajustează prețurile produselor de sezon în săptămâna de dinaintea Crăciunului. Cât costă kilogramul de carne de porc | AUDIO

Cu nici o săptămână rămasă până la Crăciun, comercianții încă își ajustează prețurile la produsele de sezon. Carnea proaspătă de porc, de exemplu, s-a scumpit în ultimele zile cu 2-3 lei per kilogram. Autoritățile îi avertizează pe oameni să aibă grijă de unde își fac cumpărăturile, în multe locuri fiind descoperite produse expirate și mizerie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor în această perioadă. Fie că este vorba de cârnați, de șorici sau de ceafă, ofertele diferă de la un comerciant la altul.

Prețul mediu la care se comercializează carnea de porc în supermarket-uri se situează în jurul sumei de 24 de lei pentru un kilogram.

În funcție de sortiment, bineînțeles, prețurile diferă. Un kilogram de carne tocată de porc pornește de la 21 de lei, în timp ce un kilogram de ceafă afumată costă 40 de lei.

Un kilogram de slănină de porc costă între 17 și 20 de lei. Iar un kilogram de cârnați costă 26 de lei.

Pe de altă parte carnea tocată de vită costă 33 de lei.

Protecția consumatorilor avertizează consumatorii să fie atenție de unde achiziționează produsele. În urma unor controale făcute în ultimele două săptămâni au fost date amenzi în valoarea de 7 milioane de lei. Printre nereguli: produse expirate şi mizerie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cum gătim carnea pentru un grătar savuros? Adi Hădean explică la „Frecvența Gustului” | VIDEO