AIESEC organizează evenimentul “Go Global” la București

Pe 29 martie, AIESEC organizează evenimentul “Go Global”, la “Colivia”, în cadrul căruia studenții din București pot trece prin toate procesele de selecție pentru proiect într-o singură zi. Proiectele sunt propuse de United Nations (Sustainable Development Goals), iar studenții pot beneficia de burse oferite de Erasmus în valoare de 1400 euro. Participanții trebuie să cunoască limba engleză și să aibă între 18 și 30 de ani.

Evenimentul Go Global își propune să strângă la un loc, toți studenții din București interesați să facă ceva relevant în vara ce va urma și să îi treacă prin tot procesul de aplicare pentru proiectele de voluntariat, într-o singură zi! Altfel, tot acest proces ar dura o săptămână și nu ar avea parte de reducerile și surprizele pregătite pentru eveniment”, explică Andrei Mușat, PR & Marketing – AIESEC București

”Proiectele noastre sunt gândite de către tineri din toată lumea, AIESEC fiind cea mai mare organizație condusă de studenți, iar temele sunt propuse de către cei de la United Nations (Sustainable Development Goals).

Dacă ar fi să vorbim despre cum îi poate ajuta pe cei implicați în proiectele noastre, ar trebui să împărțim beneficiile pe două sectoare: personal și profesional.

Este clar că mediul multi-cultural, situațiile în care participanții vor trebui să se descurce singuri și pur și simplu “șocul cultural” îi vor obliga pe studenți să găsească soluții, să treacă peste probleme și să dezvolte calități de lider. Oricum, nu eşti niciodată singur! AIESEC oferă suport pe tot parcursul programului de voluntariat!

În al doilea rând, pe plan profesional, programele noastre de voluntariat sunt un plus mare pentru CV-ul oricărui student din lume! Angajatorii caută tineri care să fi trecut printr-un astfel de stagiu de voluntariat, tocmai pentru că aceștia sunt pregătiți pentru posturile de conducere. Fiecare student pe care noi l-am trimis în voluntariat vara trecută, a adus un impact în viața a cel puțin o persoană. Acea persoană va aduce la rândul ei o schimbare mai mare sau mai mică în societatea din care face parte. Poveștile de succes încep de la viețile transformate a unor copii ce au ajuns din țări precum Pakistan, la studii în cele mai renumite facultăți din Europa, până la povești în care voluntarii au salvat specii rare de animale, sau chiar au legat relații strânse, ce mai târziu s-au transformat în familii. Până la urmă, scopul nostru este să atingem pacea și împlinirea potențialului uman”, completează reprezentantul AIESEC.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS