Confidenţialitate

Aida Nechifor, prima femeie care va conduce Combinatul Siderurgic de la Galați

Aida Nechifor va conduce Combinatul Siderurgic de la Galați. Este prima femeie care conduce o unitate siderurgică din România.

Aida Nechifor a fost desemnată de Liberty Group să conducă Combinatul Siderurgic de la Galați, cea mai mare unitate de producție din industria metalurgică a României.

Cea mai înaltă poziție în managementul combinatului de la Galați era vacantă de la începutul acestui an, când fostul director general, Bogdan Grecu, a fost obligat să demisioneze, după ce a fost pus sub acuzare într-un dosar de corupție, alături de fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe.

Noul director al combinatului siderurgic de la Galați, Aida Nechifor, va conduce și un combinat metalurgic deținut de la Liberty Group la Skopje în Macedonia de Nord.

Aceasta lucrează în combinatul de la Galați din 2001, după ce a absolvit Facultatea de Administrare Economică și Afaceri a Universității din Iași.

Din 2018, Aida Nechifor era director financiar al Combinatului de la Galați și membru al comitetului de conducere.

Să mai spunem că unitatea siderurgică de la Galați, cea mai mare din România, cu circa 7.000 de angajați în prezent, nu a avut nici un director general femeie în cei 55 de ani de existență.

  • Emanuela Turcu