Confidenţialitate

Ai auzit de USR? De ce ai vota și de ce nu pentru acest partid? – VIDEO

Vorbim astăzi despre USR, un partid nou, care se străduiește deocamdată să strângă semnăturile necesare pentru a intra pe buletinele de vot la parlamentarele din această toamnă.

Vom trece prin filtrul dumneavoastră la emisiunile România în Direct din această toamnă, toate partidele care vor intra în alegeri, pentru a stabili împreună ce apreciați și ce nu apreciați la aceste partide.

Despre Uniunea Salvați România, nu au auzit foarte mulți români. Liderii săi, Nicușor Dan și Clotilde Armand au făcut însă o figură frumoasă la alegerile locale din vară, de la București, dar pe atunci nu exista USR, ci doar USB, o inițiativă pornită încă de acum patru ani, dar mai mult ca o platformă civică. În 2012 Nicușor Dan a fost candidat independent.

În această vară USR a încercat să atragă cât mai mulți astfel de independenți, declarându-se ca alternativă la cele două partide mari – PSD și PNL. Poate de aici și întârzierea anunțării unui program, abia săptămâna trecută au venit cu unul, dar acesta este mai mult un set de principii, ce ar trebui să constituie baza de pornire pentru o dezbatere deschisă ce va duce, nu se știe exact când, la închegarea unui program complet al USR.

Uniunea Salvați România și-a declarat deschis susținerea pentru actualul premier, Dacian Cioloș, acceptând chiar să susțină, după alegeri, un guvern care l-ar avea în frunte pe acesta.