Confidenţialitate

AGROTURISM & GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ, primul eveniment dedicat antreprenoriatului în mediul rural inspirat de produsele și tradițiile culinare autentic românești

Agentia TMT PR în parteneriat cu AgroTransilvania Cluster, organizează la Cluj pe 18 octombrie, AGROTURISM & GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ, primul eveniment dedicat antreprenoriatului în mediul rural inspirat de produsele și tradițiile culinare autentic românești.

Evenimentul va reuni vectori de decizie cu antreprenori din agroturism, turism rural și gastronomic în cadrul unui program ce va include Conferintă, Expozitie + Târg cu vânzare produse tradiționale, Cină + Spectacol culinar demonstrativ.

Ultima parte a evenimentului este adresată și comunității de afaceri locale. Astfel, sunt asteptați pentru o seară de socializare într-un cadru informal tradițional, reprezentanți ai celor mai relevante camere bilaterale și asociații de business active în Cluj precum AFA, BRCC, BEROCC, ARIES, ASEMER, IBC, DWNT.

De asemenea, prezenți la eveniment vor fi și E.S Mihael Zupančič, Ambasadorul Republicii Sloveniei în România, și Arie Veldhuizen, Consilier Agricultură, Industrie Alimentară și Natură, Ambasada Olandei în România.

Invitații speciali ai spectacolului culinar sunt doi entuziaști promotori ai gastronomiei românești:

Mircea Groza – maestru bucătar, etnolog si veritabil arheolog culinar, aflat mereu în căutarea filonului vechi și autentic ce definește bucătăria țărănească și stilul de viață rural. Din anul 1977, lucrează în turism şi a observat cât de importantă este mâncarea pentru activitatea turistică. A devenit astfel un adevărat promotor și purtător de cuvânt al patrimoniului gastronomic românesc la nivel național și internațional deopotrivă.

Chef Nico Lontras – este unul dintre cei mai buni bucătari români. Nu o spunem doar noi, ci majoritatea covârşitoare a colegilor săi de breaslă. S-a întors în România în toamna lui 2013, după o îndelungată perioadă de experimentare în Germania, Irlanda, Estonia și Norvegia. Nico a câștigat reputația unui alchimist: transformă aurul în aur contemporan, adică reţetele tradiţionale în fine-dinning, păstrându-le însă gustul autentic.

Agenda detaliată și formularul de înregistrare la eveniment sunt disponibile pe conferinte.tmtpr.ro.