Confidenţialitate

Agrostar: Deși devin obligatorii de la 1 mai, atestatele de producător nu au fost tipărite

Atestatul de producător devine obligatoriu de mâine (1 mai), însă agricultorii acuză că documentele nu au fost tipărite.

Din aceasta cauza, mii de persoane nu-și pot vinde marfa în piețe și îi solicită premierului să rezolve această problemă.

Sindicatele din agricultură spun că, dacă producătorii nu vor fi lăsați să-și comercializeze produsele, vor avea prejudicii imense.

Federația Agrostar afirmă că agricultorii nu au fost anunțați din timp că de la 1 mai atestatul de producător devine obligatoriu.

Sindicatele susțin că încă de atunci au solicitat Ministerului Agriculturii ca documentele să fie tipărite la timp pentru a ajunge în posesia agricultorilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

E un haos, spun fermierii, în condițiile în care aceștia riscă să nu mai fie lăsați să-și vândă marfa în piețe pentru că documentele nu au ajuns la ei.

Dacă noile tipizate nu sunt gata, federația Agrostar va cere amânarea intrării în vigoare a noilor reguli.

Noul atestat înlocuiește certificatul de producător și va conține informații detaliate despre fermier și despre suprafața cultivată

Documentul va fi valabil un an de zile, însă trebuie semnat semestrial de autoritățile locale din zona unde producătorul deține teren.