Agresorul din Germania are probleme psihice și e consumator de droguri

Bărbatul care a înjunghiat mortal o persoană și a rănit alte trei într-o gară din apropiere de orașul german Munchen are probleme psihice.

Agresorul este și consumator de droguri, a spus ministru de Interne al landului Bavaria.

Oficialul a exclus astfel posibilitatea cA în spatele atacului să se afle o motivație islamistă. Așa se credea inițial, în condițiile în care martorii spuneau că atacatorul a strigat Allah Akbar – în traducere ”Allah e mare”.

Anchetatorii spunea că investighează o eventuală motivație politică a atacului după ce presa a relatat că agresorul ar fi invocat numele lui Allah în timpul atacului.

Ministrul de Interne al landului Bavaria susține însă că suspectul și-a recunoscut vinovăția.  ”Bărbatul are, evident, o stare psihică precară” – a spus oficialul.

Incidentul a avut loc in gara din Grafing – un orășel aflat la aproape 30 de kilometri de Munchen.    Martorii spun că în momentul în care a scos cuțitul bărbatul a strigat ”Allahu Akbar”.

În vârstă de 27 de ani,  el s-a năpustit mai întâi asupra unui pasager din tren și apoi a injunghiat alte trei persoane care așteptau pe peron.

Persoana care a decedat este un bărbat de 50 de ani.   Un alt bărbat a suferit răni grave, celelalte două victime fiind rănite ușor.

Suspectul, care era desculț în momentul atacurilor, a fost arestat și dezarmat la locul faptei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS