Aglomerație pe Valea Prahovei și pe litoral. Coloane de mașini în mai multe zone

Traficul rutier este aglomerat pe DN 1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, deoarece foarte mulți turişti se întorc de la munte. Polițiștii recomandă folosirea rutei alternative DN1A. Și în Eforie Nord s-au format coloane de mașini.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că, din cauza numărului mare de mașini care merg dinspre staţiunile montane către Capitală, se circulă intens pe DN 1 Valea Prahovei, între Predeal şi Buşteni, precum şi în localitatea Comarnic, scrie Mediafax.

Pe sensul de mers către munte valorile de trafic sunt ridicate în staţiunea Buşteni, pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare:

– dinspre Braşov: DN 1A Săcele – Cheia – Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti;
– din zona Bran – Moieciu: DN 73 – DN 72A – DN 71 – DN 7, respectiv traseul Braşov – Valea Mare-Pravăţ – Stoenesti – Targovişte – Bâldana – Bucureşti sau DN 73 – A1, pe ruta Braşov – Piteşti – Bucureşti.

De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe litoralul Mării Negre, în Eforie Nord, judeţul Constanţa, unde s-au format coloane de mașini pe ambele sensuri de mers ale DN 39, respectiv în Agigea, pe direcţia Eforie – Constanţa.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenţie, dând dovadă de disciplină în trafic, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să manifeste o conduită preventivă la volan, păstrând distanţa de siguranţă dintre autovehicule.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS