Sute de mașini circulă în coloană pe Transfăgărășan

Este aglomeraţie pe Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşan, unde sute de maşini circulă în coloană, atât pe sensul de urcare dinspre Sibiu, cât şi în judeţul Argeş.

Potrivit poliţiştilor, nu sunt blocaje, dar  traficul este  sunt extrem de intens. Şoferii aflaţi în zonă se plâng că viteza de deplasare este extrem de mică, circulaţia desfăşurându-se în coloană. Momentan, pe sensul de coborâre de la Bâlea Lac către Drumul Naţional 1 Braşov – Sibiu nu sunt probleme.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Argeş au precizat că şi pe sensul de urcare din acest judeţ traficul către Bâlea Lac se desfăşoară în coloană.

Este aglomeraţie pe Transfăgărăşan. La Poienari se desfăşoară şi «Festivalul Dracula», care a strâns mulţi participanţi şi acolo este aglomeraţie mare. În plus, sunt oamenii care urcă spre Bâlea Lac. Este aglomeraţie, dar nu s-au format blocaje”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Argeş.

Bâlea Lac este unul dintre locurile din judeţul Sibiu preferate de turişti, atunci când este caniculă. Acolo sunt 14 grade ziua.  Oamenii pot vedea lacul glaciar Bâlea Lac, cabanele din zonă, dar şi Creasta Făgăraşului. Bâlea Lac este cel mai înalt punct din judeţul Sibiu, zona fiind situată la peste două mii de metri altitudine.

Transfăgărăşanul a fost construit în urmă cu peste 40 de ani, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din România. Şoseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri şi viaducte, dar şi cel mai lung tunel din România, la Bâlea Lac, de 887 de metri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS