Confidenţialitate

Aglomerație pe litoral, în primul weekend de toamnă calendaristică

Aproape 160.000 de turiști au umplut litoralul românesc în acest prim weekend de toamnă calendaristică.

Oamenii au profitat de vremea frumoasă, de apa caldă a mării și de ofertele tentate ale hotelierilor pentru a se bucura de câteva zile de vacanță.

Mulți au crezut că în această perioadă vor fi feriți de aglomerația din stațiuni.

„Am preferat septembrie cu speranța că este un pic mai liber, doar atât. Încă o săptămână vreau să stau, am venit cu bani de acasă”, a declarat o turistă din Eforie Nord.

O altă turistă venită la Eforie admiră plaja plină de oameni care stau la soare sau se scaldă în apa caldă a mării: „Anul acesta, da, e un pic mai aglomerat. Lumea a ales să facă concedii mai mult la noi în țară, cred”.

O camera la hotelurile de două stele poate fi luată acum cu 70 de lei, la trei stele, cu 150 de lei. Iar pe lângă plajă, turiștii port face plimbări ieftine pe mare.

„A fost puțin mai răcoare ieri, dar azi, perfect a fost azi. Incercăm ceva nou. Nu am mai fost cu barca. Incercăm să vedem delifinii și să vedem ceva nou, ceva frumos”.

Nimic nu se compară cu plaja în septembrie, spun turiștii care se relaxează în acest weekend pe litoral. Iar hotelierul Ionuț Anghel din Eforie se arată mulțumit de graduil de ocupare din stațiune: „Foarte frumos! Așa că îi invit în continuare sigur incă două săptămâni de vacanță pe litoral. Din punctul meu de vedere cred că undeva la 60% sută suntem acum”.

Meteorologii anunță, pentru perioada următoare, temperaturi care pe litoral pot atinge și 28 de grade Celsius în timpul zilei.