Confidenţialitate

Aglomeraţie la vămile cu Ungaria

Zeci de camioane stau la cozi în vămile spre Ungaria, după ce autoritățile ungare au impus restricții de circulație pentru automarfare, până luni noapte. Cel mai mult se așteaptă la Vama Borș, respectiv peste 5 ore.

Ca urmare a faptului că pe teritoriul Ungariei traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat de sâmbătă până luni seara, se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient si operativ.

Potrivit Poliției de Frontieră, la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se fac în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.

De la ridicarea restricțiilor, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad şi Bihor s-au făcut formalităţile de frontieră pentru 4.000 de automarfare, din care aproximativ 2.800 numai pe sensul de ieşire din ţară.

„Menţionăm că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de polițiștii de frontieră români, se păstrează în media de 2-3 minute/camion”, arată sursa citată.

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, la secţiunea Trafic Online, timpii de aşteptare la ieșire sunt, în Vama Borș, de 310 minute, la Vârșand de 200 de minute, la Petea 180 de minute, iar la Năslac 60 de minute.