Aglomeratie la punctele de trecere a frontierei din vestul tarii

Romanii care lucreaza in strainatate vin acasa in concedii

Punctele de frontieră din județul Arad s-au aglomerat, în ultimele 24 de ore, când traficul a crescut cu aproximativ 60 la sută, pentru că mii de români stabiliţi în Europa vin în concediu în țară, în Vama Nădlac fiind deschise cinci benzi pe sensul de intrare, față de două în mod obișnuit.

In ultimele 24 de ore au intrat prin Vama Nădlac aproape 17.000 de persoane cu 4.200 de mașini, ceea ce înseamnă o creștere de aproximativ 60 la sută față de săptămâna precedentă.

Numărul mare de români care vin în țară a aglomerat și DN 7, între Nădlac și Arad. Coloane de mașini se formează la trecerea peste calea ferată de la ieşirea din oraşul Pecica, dar și la trecrerile peste calea ferată de pe Centura NV a Aradului.

Echipe mobile de polițiști de frontieră și de la Poliția Rutieră dirijează traficul pe DN 7.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, şi pe sensul de ieşire din ţară a crescut numărul turiştilor, pentru că mulţi români pleacă în vacanţă în Europa. Totuşi, la Nădlac sunt deschise două benzi pe sensul de ieşire, valorile de trafic fiind mult mai scăzute decât la intrarea în ţară.

Aglomeraţia de la Nădlac este specifică primelor zile din luna august, când în țările din Vest începe perioada concediilor, iar mulţi români angajați acolo revin în ţară pentru a-şi vedea familiile. La sfârşitul lunii, aglomeraţia se mută pe sensul de ieşire, pentru că românii se întorc la locurile de muncă din Europa.