Confidenţialitate

Aglomerație la granița de vest. Mii de români pleacă în străinătate cu ocazia minivacanței de Ziua Națională

Măsuri speciale la graniţa de vest pentru minivacanţa de 1 Decembrie, când mulţi români profită de zilele libere şi merg în excursii în Austria sau Ungaria. În mai multe puncte de trecere a frontierei să aşteată chiar şi o oră pentru a se ieşi din ţară.
Cel mai aglomerat din vestul ţării este este punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 de pe autostrada Nădlac-Arad, unde se lucrează la capacitate maximă, pe şase benzi de ieşire din ţară pentru maşinile mici. Însă chiar şi aşa sunt cozi şi la maşinile mici se aşteaptă chiar şi o oră pentru a ieşi din ţară. Timpi de aşteptare de până într-o oră sunt şi la Borş, lângă Oradea.
Poliţiştii de frontieră au luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei, au adus mai mulţi agenţi la lucru şi, când e nevoie, se lucrează pe maximul de benzi de ieşire din ţară.
Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.
Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-9590.