Aglomerație la granița cu Ungaria. Cozile de TIR-uri se întind pe 20 de km

Cozi de peste 20 de kilometri și o așteptare de peste 13 ore, la ieșirea din țară spre Ungaria, prin punctual de trecere a frontierei Nădlac.

Situația este valabilă pentru TIR-uri și camioane, după ce weekendul trecut, ungurii au sărbătorit Paștele, iar traficul greu în țara vecină a fost interzis.

Polițiștii de frontieră spun că este cea mai mare aglomeraţie din ultimii ani și estimează că aglomeraţia va continua şi în orele următoare – transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boiţiu.

Coloana de camioane se întinde la Nădlac pe cca 23 de km, TIR-urile fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii, până aproape de oraşul vecin, Pecica.

La Vărşand, timpul de asteptare este de 13 ore, conform aplicaţia poliţiei de frontieră. Acolo coada de camioane este de cca 20 km. Peste tot se lucrează la capacitatea maximă, iar poliţia patrulează pentru a se evita blocarea circulaţiei.

Un timp mai scurt de așteptare este la punctual de trecere a frontierei Nădlac 1 – circa 100 de minute, iar la Borş, în Bihor – 330 de minute.

Poliţiştii de frontieră spun că aglomeraţia s-a creat ca urmare a numărului mare de camioane care vor să iasă din ţară după ce timp de câteva zile traficul greu prin Ungaria a fost interzis, credincioşii catolici sărbătorind Paştele. În primele 10 ore de la reluarea circualţiei, pe la Nădlac pe autostradă au ieşit peste 1.700 de camioane, iar la Vărşand peste 700.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS