Confidenţialitate

Aglomerație la frontieră, pe ambele sensuri. Mulți români vin să petreacă Paștele cu cei dragi, alții merg în concedii prin țări vecine | AUDIO

Pe de o parte sunt mulți romani care vin acasă să petreacă sărbătorile de Paște alături de familie. Sunt însă și unii care pleacă din țară pentru a fi alături de cei dragi stabiliți în țări din vestul Europei sau care merg în concedii prin țări din sud.

În ultimele zile de dinainte de Paște, românii au luat cu asalt granițele țării, cei mai mulți venind pentru a petrece sărbătorile cu cei dragi.

„Din Anglia, venim să ne vedem familia după atâția ani, 3-4 ani, de când cu virusul ăsta”, a mărturisit un alt român, venit în țară de sărbători.

„De la Roma venim și ne ducem la Bucău. Venim de Paște acasă, ce să facem, ne e dor și nouă de familii”, ne-a spus o familie de români ce intra în țară.

Sunt însă și români care merg în afara țării, pentru a fi cu cei dragi stabiliți în alte părți ale Europei:

„Mergem la băieți, la Italia, facem și noi sărbătorile acolo împreună cu toți”, ne-a declarat un bărbat ce trecea granița spre Ungaria.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Aglomerație este și la vămile din Constanța. Mai ales pe sensul de ieșire. Bulgaria și Grecia sunt printre destinațiile preferate de mulți pentru petrecerea sărbătorilor de Paște. Cinci vămi sunt deschise pentru turiștii români. Andrei Ene, purtător de cuvânt Poliția de frontieră Constanța:

„Valorile de trafic sunt ridicate în punctele de trecere a frontierei Vama Veche și Negru Vodă iar timpii de așteptare variază între 30 și 60 de minute, în funcție de momentul zilei. Pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere și pentru scurtarea timpilor de așteptare, Poliția de Frontieră a dispus suplimentarea personalului precum și utilizarea la maximum a arterelor de control.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Autoritățile recomandă șoferilor să consulte aplicația de trafic de pe pagina de internet a poliției de frontieră și să se îndrepte către vămile cu cel mai mic timp de așteptare.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Autori: Ciprian Boițiu, Ghiulfer Predescu