Confidenţialitate

Aglomerație la centrele de vaccinare din Constanța

Județul Constanța și zeci de localități sunt în carantină. Teama de boală dar și restricțiile impuse de autorități sunt motivele pentru care constănțenii dau zor să se imunizeze.

În centrul comercial în care primăria Constanța a înființat un centru de vaccinare oamenii s-au așezat la coadă înainte de ora de deschidere – transmite corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

„Îți dă o imunitate, cât de cât. Cei care fac vaccin in cazul că se îmbolnăvesc de covid fac o boală mai ușoară și nu ajung la spital. Contează. Sănătate multă! Am fost marinar. Am făcut variolică, am făcut febra galbenă, tetanos. Am făcut vaccinuri la viața mea… Nu mi-e frică de ele”.

Stăm de vorbă cu oamenii care au venit să se vaccineze la cel mai mare centru comercial din Constanța. Sunt persoane de toate vârstele.

„Eu nu intru în mall-uri, de când cu virusul. Dar acum am zis, hai că poate e mai puțină lume aici. Dar merge repede. Văd că merge repede, da. Acolo trebuie să stai afară și mi-e frică să nu răcesc. Este aglomerat și acolo, da”

Într-adevăr, la Pavilionul Expozițional, cel mai mare centru de vaccinare din Dobrogea, sunt cozi de sute de persoane. la mall însă, dăm și peste mulți tineri care îmbină plăcutul, adică intânirea cu prietenii la o cafea, cu vaccinarea, care brusc a devenit pentru unii dintre ei, utilul.

„Mă vaccinez mai mult din cauza restricțiilor. A câta doză este? Este prima. Fac Johnson, una și bună. Ce nu vă convine la restricții. Mai avem treabă seara, trebuie să mergem în unele locuri. Nu ai certificat verde sau QR-ul, nu poți să intri în baruri”.

Centru de vaccinare din mall va funcționa până la sfârșitul lunii octombrie. La ultima raportare a autorităților sanitare, realizată la interval de 24 de ore, în județul Constanța au fost efectuate aproape 3500 de noi vaccinări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.