Aglomerație de Paște la munte

Se anunță aglomerație în stațiunile de la munte, în perioada sărbătorilor de Paște. Locurile de cazare au fost rezervate în proporție de 80% în pensiunile și hotelurile din județul Brașov și de pe Valea Prahovei, iar gazdele le-au pregătit turiștilor petreceri tradiționale, cu bucate pe alese.

În această perioadă, cele mai căutate unități de cazare se dovedesc a fi cele din stațiunile agroturistice – transmite corespondentul Europa FM, Cristina Nica.

În Râșnov, Bran, Moeciu și Fundata, proprietarii de pensiuni le-au pregătit turiștilor mese copioase, cu bucate tradiționale, pregătite în gospodărie, dar și plimbări cu trăsura și ieșiri la iarbă verde.

Drobul, ouăle încondeiate , friptura de miel și cozonacul sunt vedetele mesei de Paște. Pentru copii, prima zi de Paște va aduce jocuri în aer liber, vânătoare de ouă și surprize de la Iepuraș. Gradul de ocupare în stațiunile agroturistice din județul Brașov este de peste 80%, iar prețul unei minivacanțe cu trei nopți de cazare, pentru două persoane variază între 400 și 1200 de lei.

Chiar dacă prețurile sunt considerabil mai mari în cazul hotelurilor din Poiana Brașov, Sinaia sau Predeal, și aici locurile de cazare au fost aproape integral rezervate. Pe lângă petreceri cu muzică live, foc de tabără și berbecuț la proțap, turiștii vor avea parte aici și de relaxare la piscină, ședințe de SPA sau acces în sala de fitness.

Indiferent de stațiunea în care sunt cazați, turiștii care își petrec vacanța de Paște în apropiere de Brașov, sunt invitați să ia parte și la o serie de obiceiuri locale. De exemplu, la Apața, în prima zi de Paște are loc Împușcatul Cocoșului, iar la Castelul Bran, este organizat un târg, care include expoziții și ateliere, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS