Agențiile de turism după incendiile din Thassos: Situația revine la normal

Situația pe insula grecească Thassos revine la normal, după ce Atena a decretat stare de urgență din cauza incendiilor de vegetație. În ultimele zile, autorităţile elene au evacuat patru localităţi.

Mai multe agenții de turism din România anunță că niciun român nu a cerut să renunțe la vacanța programată în Thassos. Cât despre cei prezenți pe insulă, niciun român nu a vrut să revină mai repede în țară.

Asociația Agențiilor de Turism estimează că în Thassos se află câteva sute de turiști români.

O agenție specializată în vânzări de sejururi către Grecia anunță că pe insula Thassos își petrec vacanța acum 500 de clienți ai companiei, dar că niciunul nu a cerut să se întoarcă în ţară.

O altă agenție de turism anunță că păstrează permenent legătura cu partenerii din Thassos, unde situația a revenit la normal, incendiile au fost stinse iar zonele turistice nu au fost afectate. Drept urmare, plecările spre Thassos vor continua după programul obișnuit.

Autoritățile locale au anunțat că circulația rutieră pe ruta de centură a insulei Thasos se desfășoară acum normal.

La fel și transportul cu ferry-boat-ul între localitatea Limenas din nordul insulei Thasos și portul Keramoti, aflat pe partea continentală a Greciei.

Focul a izbucnit sâmbătă, patru localităţi diferite – Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki – ca urmare a unor trăsnete. Apoi s-a extins în sudul insulei, din cauza vântului. A fost instituită starea de urgență și au fost evacuate localitățile Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas şi mănăstirile Arhanghelul Mihail şi Sfântul Pantelimon. Ulterior, și Ministerul român de Externe a transmis o avertizare de călătorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS