Confidenţialitate

Agenție: Insulele grecești și Antalya, destinațiile preferate de români în vara 2016

Românii vor sta la plajă vara aceasta în insulele grecești și Antalya. Potrivit celei mai mari agenții de turism online, Grecia și litoralul turcesc sunt cele mai vândute destinații în acest sezon estival.

 

Staţiunile deja consacrate pentru concediile de vară, precum Creta, Rhodos, Zakynthos sau Antalya, sunt, în cotinuare, cele mai căutate de români. Însă, pe lângă acestea, a început să îşi facă loc în preferinţele turiştilor o nouă destinaţie: Algarve, cea mai sudică regiune a Portugaliei.

 

În ceea ce priveşte modalitatea de transport, şi în acest sezon estival, românii preferă zborurile charter. Doar 20% dintre turişti aleg să meargă cu mașina în concediu în destinaţii uşor accesibile precum litoralul croat, Thassos sau Lefkada.

 

Bugetul mediu alocat de români pentru vacanţele peste granițe se ridică la aproximativ 550 de euro de persoană, preţ care include biletul de avion, 7 nopţi de cazare, două mese pe zi pentru sejururile în Grecia, sau 7 nopţi de cazare în regim all inclusive la hotelurile de patru stele din Turcia.