Confidenţialitate

Agenția Europeană a Medicamentului a găsit o posibilă legătură între vaccinul Johnson&Johnson și apariția cheagurilor de sânge

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că a găsit o posibilă legătură între vaccinul anti Covid al companiei Johnson & Johnson și cazurile foarte rare de apariție a cheagurilor de sânge. Cazurile acestea au determinat autoritățile mai multor state din Europa și pe cele din Statele Unite să suspende vaccinarea cu serul de la Johnson&Johnson.

Într-o declarație de presă, agenția cu sediul de la Amsterdam a precizat că, la informațiile despre vaccin, ar trebui să fie adăugat și un avertisment. Cu toate acestea, la fel ca și în cazul vaccinului de la AstraZeneca, agenția europeană a subliniat că beneficiile vaccinării anti Covid cu acest ser depășesc cu mult riscurile apariției unor cheaguri de sânge.

“Cadrele medicale și oamenii care primesc vaccinul trebuie să fie conștienți de posibilitatea apariției foarte rare a unor cheaguri de sânge, combinate cu niveluri foarte scăzute ale trombocitelor în decurs de trei săptămâni de la vaccinare”, a precizat Agenția.