Confidenţialitate

Agenția Europeană a Medicamentului: Vaccinul AstraZeneca este sigur | AUDIO

Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficace, transmite Agenția Europeană a Medicamentului. Într-o conferință de presă, directoarea forului, Emer Cooke, a spus că serul nu poate fi asociat cu un risc major de tromboză, dar va cere firmei producătoare să includă acest risc în cadrul prospectului.

”Comitetul a concluzionat că vaccinul nu este asociat cu risc crescut de tromboză. Ceea ce recomandăm este informăm despre aceste posibile riscuri, să ne asigurăm că acestea sunt trecute în prospectul vaccinului. De asemenea, vom derula investigații suplimentare pentru a înțelege mai multe despre aceste cazuri rare și vor derula studii observaționale aplicate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții Agenției Medicamentului mai spun că beneficiile vaccinul AstraZeneca sunt mai mari decât riscurile și nu există nicio problemî privind calitatea acestuia. Rezultatele investigațiilor de până acum vor fi puse la dispoziția statelor Uniunii Europene, care vor decide individual cum vor acționa de acum încolo.

”Am mobilizat experți europeni din domeniul problemelor sangvine și am fost în strânsă legătură cu autorități medicale din toată lumea. Concluziile științifice adoptate azi pun la dispoziție țărilor membre UE informațiile de care au nevoie pentru a adopta decizii informate legate folosirea serului AstraZeneca în cadrul campaniilor proprii de vaccinare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 15 state europene au suspendat vaccinările cu AstraZeneca după ce au fost semnalate mai multe cazuri de tromboză după administrarea serului. În România, a fost suspendat un lot suspect, dar campania de vaccinare nu acest ser nu a fost întreruptă

FOTO: Marius Mantea