Confidenţialitate

Agenția de Transport din Suedia retrage plăcuțele, dacă i se atrage atenția că sunt ofensatoare

O precizare publicată pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Suediei la Bucureşti arată că dacă Agenţiei de Transport Suedeze i se atrage atenţia că o plăcuţă de înmatriculare personalizată aprobată este ofensatoare, aceasta va fi retrasă.

Respectivele precizări ale Agenţiei de Transport Suedeze se referă la folosirea unui număr de înmatriculare personalizat, în afara Suediei.

“Plăcuţele de înmatriculare personalizate care sunt folosite în Suedia sunt aprobate de Agenţia de Transport Suedeză şi pot fi folosite în străinătate atâta timp cât nu contravin legislaţiei locale”, arată precizarea, scrisă în limba engleză.

Agenţia arată care este procedura prin care aprobă un număr de înmatriculare personalizat.

“Când aprobăm plăcuţe de înmatriculare personalizate, luăm în considerare anumite criterii. Unul dintre criterii este să evaluăm dacă respectiva combinaţie de litere sau numere este percepută ca fiind ofensatoare. În acest caz, nu aprobăm plăcuţa de înmatriculare. Totuşi, nu putem cunoaşte semnificaţia fiecărei combinaţii posibile, în toate limbile posibile. Cuvinte neofensatoare în unele limbi în altele pot fi ofensatoare. Dacă Agenţiei de Transport Suedeze i se atrage atenţia că o plăcuţă de înmatriculare personalizată aprobată este ofensatoare, aceasta va fi retrasă”, este subliniat în precizare.

Agenţia de Transport Suedeză le recomandă, astfel, proprietarilor de plăcuţe de înmatriculare personalizate “să folosească plăcuţele originale atunci când călătoresc în străinătate şi să urmeze reglementările ce se aplică în ţara gazdă”.

“Proprietarii plăcuţelor de înmatriculare personalizate trebuie să aibă mereu cu ei plăcuţele originale, când călătoresc în străinătate”, se mai arată în precizarea de pe pagina de Facebook a Suediei.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au întocmit luni dosar penal pe numele unui bărbat de 45 de ani, şoferul autoturismului înmatriculat în Suedia cu numere personalizate.

Potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere, în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal.