Agentia de recuperare a bunurilor dobandite din infractiuni, gata la sfarsitul lunii. Cum explica ministrul Finantelor rata scazuta de recuperare a prejudiciilor (AUDIO)

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc promite, din nou, că până la sfârșitul lunii martie, va fi creată o agenție guvernamentală care se va ocupa de recuperarea sumelor de bani și a bunurilor obținute din infracțiuni.

În perioada următoare, se va stabili dacă în componența noii structuri vor exista doar specialiști de la ministerul Justiției sau și reprezentanți ai ANAF, cei care în prezent se ocupă de recuperarea prejudiciilor.

Ministrul Robert Cazanciuc spune că noua agenție va urma modelul existent în alte țări europene. (AUDIO)

Numai anul trecut, procurorii au pus sechestru pe bunuri și conturi de 300 de milioane de euro. Banii, pe care statul nu i-a recuperat, ar acoperi salariile tuturor medicilor din România – spunea recent șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Procurorii susțin că ANAF a reușit să recupereze mai puțin de 10 la sută din prejudicii.

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov a explicat astăzi de ce rata de recuperare a bunurilor dobândite din infracțiuni este atât de scăzută. (AUDIO)

Ministrul Darius Vâlcov propune crearea unei baze de date la nivel național și a unei aplicații informatice cu toate dosarele în care există sentințe definitive privind confiscarea unor bunuri și sume de bani.