Confidenţialitate

Agenția Antidrog avertizează că un nou drog periculos este folosit în sudul litoralului | AUDIO

Agenția Națională Antidrog avertizează că, în zona de sud a litoralului românesc, un nou drog e folosit tot mai des de tineri, în special la petreceri pe plajă.

Este vorba despre funny gas – pe românește gazul ilariant sau protoxidul de azot, o substanță incoloră și inodoră, folosită ca sedativ în domeniul medical sau la prepararea cremelor de tip frișcă.

Inhalarea acestui gaz este extrem de periculoasă și de multe ori, tinerii o consumă în combinație cu alte substanțe psihoactive ori în combinație cu alcoolul – a spus la Europa FM, Cristian Oprișan, șeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Constanța.

”Tinerii de pe litoralul românesc, în partea de sud, Vama Veche, 2 Mai și stațiunea Costinești pulverizează în baloane această substanță, după care o inhalează. Trag un semnal de alarmă din cauza reacțiilor negative pe care le are acest gaz, provoacă vărsături, amețeli, oboseală, halucinașii, pierderi de memorie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Oprișan a menționat că Agenția Națională Antidrog încearcă să îi învețe pe angajații din cluburi, baruri și terase cum să le acorde primul ajutor tinerilor care se simt rău în urma consumului de droguri.

”Personalul angajat al cluburilor ne-au comunicat că sunt tineri care consumă, din baloane, aceste substanțe, după care de la o primă stare de euforie trec la aceste stări de amețeală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Agenția Națională Antidrog recomandă personalului din cluburi să nu permită accesul tinerilor cu substanțe psihoactive asupra lor.