Confidenţialitate

Agenția Antidrog anunță că a găsit bețișoare parfumate în școli pentru a ascunde mirosul de cannabis | AUDIO

Elevii aduc bețișoare parfumate în școli pentru a ascunde mirosul de cannabis. Dezvăluirea a fost făcută de șefa Agenției Antidrog, într-o dezbatere la Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Ramona Dabija a pledat în favoarea organizării unor cursuri de formare prin care profesorii să recunoască substanțele interzise și manifestările unui adolescent care consumă droguri:

„Avem o școală din București unde copiii aprind bețișoare parfumate în clasă pentru că vine doamna de la ANA nu pentru că intră profesorul de la școala respectivă și miroase a cannabis. Avem cazuri în România de copii care consumă și fac abuz de medicamente și aici nu vorbim doar de medicamente cu prescripție medicală, gen Xanax care a fost în cazul Medusa, ci vorbim de consum de medicamente care se găsesc în orice casă care, combinate cu alte substanțe, pot da aceste efecte.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Discuţiile vin după ce autoritățile au destructurat o grupare de traficanți care distribuia stupefiante și comprimate de Xanax în școli și licee de top din București.

Doi tineri sunt în arest preventiv, unul – la domiciliu, iar 4 sunt cercetaţi sub control judiciar în acest dosar.

Foto: Shutterstock

Citește și: Dosarul „Droguri în licee”. Gruparea acționa coordonat. Unii dintre membri aveau conflicte cu alte grupări care vând droguri în Capitală | AUDIO