Confidenţialitate

Afirmațiile ministrului Turismului, care a spus că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat, taxate de antreprenori | AUDIO

Afirmațiile ministrului Turismului, care a spus că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat, sunt taxate de unii antreprenori români. Aceștia îi transmis nu așa se rezolvă problema aderării României la Schengen, ci e nevoie de diplomație.

Într-o conferință de presă, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a fost criticat pentru că n-au fost cheltuiți banii alocați programelor naționale derulate de minister, cum ar fi StartUp Nation sau Femeia Manager.

Președintele Consiliului Național al IMM-urilor, Florin Jianu, l-a taxat și pentru modul în care a abordat opoziția Austriei privind aderarea României la Schengen:

„Am văzut că ultimele mesaje pe care le-a transmis au fost acelea să nu mai meargă românii la schi în Austria. Gata, rezolvam problema aderării României la Schengen și în felul ăsta ar trebui să ne supărăm pe fiecare țară că asta e „diplomația”, sigur, sunt ironic în acest moment. Nu asta este diplomația europeană, aceea de a te supăra ca văcarul pe sat și să spui nu mă mai duc la schi în Austria de parcă românii ar asculta astfel de abordări. Cred că trebuie să ai grijă, să fii profesionist, să știi să-ți reprezinți țara.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Invitat la Digi24, ministrul Turismului, Daniel Cadariu a calificat ca fiind de neînțeles atitudinea guvernului austriac care se opune aderării României la Schengen. Ministrul a amintit că anual, aproape 400.000 de români merg în vacanțe în Austria și a spus că nu doar în această țară sunt condiții ideale de schiat. „Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a spus ministrul Turismului.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cristian Tudor Popescu, despre aderarea României la Schengen: „Uniunea Europeană este blocată de o singură țară” | AUDIO