Confidenţialitate

Aferim!, din 5 august, în cinematografele din Franţa

Câştigător al trofeului Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin, Aferim! va rula pe marile ecrane din Franţa, începând cu data de 5 august.

În regia lui Radu Jude, lungmetrajul alb-negru este o producţie istorică a cărei acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu caută, alături de fiul său, un rob fugar.

Aferim! a fost desemnat marele câştigător la Festivalul Internaţional de Film IndieLisboa, în luna mai a acestui an, fiind proiectat la mai multe evenimente de profil internaţionale.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor Lampa cu căciulă, O umbră de nor sau Trece şi prin perete.

Lungmetrajul său de debut, Cea mai fericită fată din lume, a fost distins cu premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, premiul pentru cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival şi premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

Cel de-al doilea, Toată lumea din familia noastră a obţinut, printre altele, marele premiu al Festivalului de la Sarajevo, marele premiu Bayard d’Or şi premiul pentru cel mai bun actor la Namur IFF, marele premiu la CinEast IFF, trofeulFestivalului Internaţional de Film Anonimul, premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF şi premiul pentru regie alături de premiul publicului la B-EST IFF.