Confidenţialitate

Afecțiunile ginecologice pentru care se recomandă chirurgia robotică

Vorbim astăzi despre afecțiunile ginecologice la care chirurgia robotică este cea mai bună variantă chirurgicală pentru pacient.

În cazul fibromului uterin, există forme, dimensiuni și localizări ale acestuia care fac necesară operația. Mai ales atunci când vorbim despre simptome ale tumorei beninge: menstruație abundentă, sângerări inter-menstruale or dureri pelvi-abdominale.

De asemenea, chirurgia robotică aduce cea mai bună rezolvare posibilă dacă nodulii fibromatoși sunt prezenti la o pacientă însărcinată sau cu obezitate.
În cazul endometriozei, o astfel de intervenție crește gradul de prezervare a țesutului ovarian, pentru ca femeile afectate de această boală să poată procrea.
Endometrioza apare deseori la femeile tinere, de 25–30 de ani, și afectează fertilitatea.

Și în cazul cancerului de col uterin, chirurgia robotică se dovedește extrem de utilă, pentru eliminarea porțiunilor afectate de tumori.

Prin vizibilitatea pe care o oferă robotul da Vinci Xi, se poate pătrunde în structuri profunde, unde în mod normal e dificil sau aproape imposibil să intervii prin metodele obișnuite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.