Afaceristul craiovean Cristian Dobre, reținut de DNA

Patronul uneia dintre firmele care au construit Parcul Acvatic din Craiova a fost reținut de procurorii DNA.

Cristian Dobre este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni prin care ar fi prejudiciat Primăria Craiova și Ministerul Dezvoltării cu peste 1,2 milioane euro. Acesta urmează a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cristian Dobre, patronul Polystart, fost șef la Camera de Comerț și Industrie Dolj, este acuzat de procurorii DNA, de instigare la dare de mită, de spălare de bani, instigare la fals în înscrisuri oficiale, dar și de prezentarea de documente ori declarații false prin care s-au obținut pe nedrept fonduri europene.
Din ordonanța de reținere a lui Cristian Dobre reiese că, în perioada 2013-2014, acesta a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situațiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului de execuție a Complexului Acvatic din Craiova.

Structura unei clădiri din cadrul complexului a fost modificată integral fără respectarea prevederilor legale pentru a se reduce costurile de execuție.
Procurorii mai arată că Dobre a acționat atât direct cât și prin intermediul altor persoane inclusiv pentru coruperea celor care aveau sarcina supravegherii executării construcției și tot la inițiativa lui a fost disimulată și proveniența unei părți din suma pretinsă și primită ca mită de către un diriginte de șantier pentru neexercitarea corespunzătoare a atribuțiilor sale de serviciu, prin încheierea unui contract fictiv de prestări servicii.

În acest dosar Primăria Craiova s-a constituit parte civilă cu 500.000 euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS