Confidenţialitate

Afacerile primarului din Șelimbăr

Primarul din comuna sibiană Şelimbăr şi angajaţi ai primăriei aunt acuzați de procurorii DNA ar fi primit foloase necuvenite de 114 milioane de euro.

Anchetatorii susțin că un constructor i-a oferit edilului, ca mită, apartamente în valoare de două milioane de euro.

Ieri procurorii DNA au făcut zeci de percheziții la locuințe și sedii de firme din 4 județe.

Afacerile dubioase ale primarului din Șelimbăr erau cunoscute de toată lumea – spun acum foști subordonați ai acestuia.

 

”Maricuţa a fost Dumnezeul aici, numai unde voia el se construia”, a declarat un fost consilier din comuna sibiană Șelimbăr. La rândul său, fostul viceprimar Doru Șandru a povestit cum ani de zile hărțile cadastrale s-au aflat în biroul primarului, fără a fi puse la dispoziția Oficiului Județean de Cadastru. În acest fel primarul Daniel Maricuța reușea să achiziționeze terenuri la prețuri foarte mici, șantajând proprietarii de drept, mai spune fostul viceprimar – care este convins că în urma declanșării anchetei DNA sute de oameni vor avea curajul să vorbească.

Fostul viceprimar a povestit cum Maricuța acorda locuri de casă în Șelimbăr persoanelor importate din zona Sibiului în schimbul protecție pe care aceștia i-o puteau oferi. Potrivit ultimei declaratii de avere depuse de Daniel Maricuța, primarul din Șelimbăr deține terenuri în Avrig, Sadu și Șelimbăr și imobile în mai multe localități din zona Sibiului. Maricuța deține are ceasuri în valoare de 12.000 de euro, set de tacâmuri în valoare de 4.000 de euro și cai de rasă în valoare de peste 455.000 de euro.
Maricuța este suspectat de formearea unui grup infracțional organizat care a operat retrocedări ilegale care au creat un prejudiciu de peste 114 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, pentru eliberarea documentelor necesare, un dezvoltator care a construit mai multe blocuri i-a oferit lui Daniel Maricuţa, “cu titlul de mită, apartamente în valoare de aproximativ 2 milioane euro”.