Afacerile mici vor fi cele mai afectate economic în contextul pandemiei de COVID 19

În două-trei luni efectele economice ale pandemiei de coronavirus vor fi resimțite puternic în economia românească.

Multe afaceri mici vor fi afectate iar unele vor falimenta.

Soluția: regândirea planurilor de business, susțin unii analiști financiari care opinează că măsurile promise de guvern sunt bune dar eficiența lor va fi dovedită în timp, în funcție de evoluția situației.

Brutăria de la colț, frizeria sau cafeneau din cartier – cu alte cuvinte afacerile mici sunt cele mai vulnerabile economic în contextul pandemiei de COVID 19. Multe dintre ele nu vor supraviețui dacă nu își regăndesc strategia în scurt timp – spune analistul financiar Vlad Năstase.

Primele afaceri, deja afectate, sunt cele din industria turismului și din transporturi. Cât de mare va fi impactul acestei pandemii asupra mediului de afaceri și câte business-uri ar putea să își închidă activitatea?

Ne lămurește analistul financiar Vlad Năstase:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt și afaceri care prosperă zilelel acestea. Vânzările de alimente din aceste zile au crescut cu 30% și au depășit chiar și nivelurile înregistrate de Crăciun. Creșterea nu va dura mult însă.

De menționat e că executivul a anunțat că va adopta în prima ședință de după învestire, mâine cel mai probabil, mai multe măsuri economice în încercarea de a reduce efectele negative asupra economiei.

Executările silite în cazul creanțelor bugetare vor fi suspendate iar termenele de depunere  a declarațiilor fiscale ar urma să fie amânate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS