Confidenţialitate

Aeroportul Internațional Brașov se pregătește de primele zboruri. S-au pus în vânzare bilete de avion către mai multe destinații

Primul zbor de pe aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a fost anunțat pentru 2 august. Destinația: capital Marii Britanii, Londra. Sunt deja și alte destinații pentru care s-au vândut bilete, începând cu luna septembrie.

De joi, 6 aprilie, s-au pus în vânzare biletele pentru primul zbor de pe aeroportul Internațional Brașov. Există interes pentru 10 destinații de pe eacest aeroport și, potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea, vor mai apărea, cu siguranță, și altele:

„Vorbim de 3 zboruri pe săptămână la Londra, atât aterizări cât și decolări după aeroportul din Brașov. Deasemenea vor exista două zboruri pe săptămână la Dortmund, mai avem o companie aeriană care și-a manifestat interesul de a zbura de pe aeroportul de la Brașov, o companie care a anunțat că și-a pus în vânzare deja bilete pentru Barcelona, Bruxelles, Budapesta, Londra, Milano, Munchen, Nuremberg și Stuttgart.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucrările la Aeroportul Internațional Brașov s-au finalizat

Mai urmează recepția unor clădiri, licitația pentru spațiile comerciale și verificarea procedurilor de aterizare și decolare.

S-a făcut deja o primă rundă de angajări. Vor mai urma și altele, spune președintele Consiliului Județean.

Construirea aeroportului de la Ghimbav a costat aproximativ 70 de milioane de euro.

Este singurul aeroport international construit în România de la zero în ultimii 50 de ani. Lucrările au început acum 15 ani.

Primele demersuri s-au făcut tocmai în 2007. Abia șapte ani mai târziu, în 2014, a fost construită pista. Apoi, totul s-a oprit din nou.

Din cauza unor probleme juridice legate de teren dar și a identificării surselor de finanțare, lucrările de construire a terminalului au stagnat până în 2020.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Transporturilor vrea ca până la finalul lui 2023 să înceapă licitaţia și pentru ultimele tronsoane din A7 | AUDIO