Aeroportul Avram Iancu Cluj, amendat pentru abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenței a amendat Aeroportul Avram Iancu Cluj pentru abuz de poziție dominantă, ca urmare a faptului că managementul regiei a refuzat accesul companiei de handling Romanian Airport Services S.A. la infrastructura aeroportuară, anunță autoritatea pentru concurență.

Consiliul Concurenței consideră că aeroportul a încălcat atât Legea Concurenței cât și Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.

Aceasta este prima măsură de sancționare aplicată de autoritatea de concurență în industria aviației din România.

Decizia a fost pronunțată în cadrul investigației declanșate prin Ordinul Președintelui Consiliului Concurenței nr. 447 din 24 iunie 2016, în urma unei plângeri formulate de către Romanian Airport Services SA, singura societate cu capital 100% românesc ce acționează pe piața serviciilor de handling din România.

Decizia Consiliului Concurenței urmează să fie publicată și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Romanian Airport Services S.A. este o companie românească de handling ce activează pe zece aeroporturi din România, asigurând în 2019 servicii pentru aproximativ 6.300.000 pasageri și 47.000 de mișcări de aeronave.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este o regie autonomă ce funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj și a înregistrat în anul 2019 un trafic de aproximativ 2.920.000 de pasageri, fiind al doilea cel mai mare aeroport din România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS