Confidenţialitate

Clarificări AEP despre deplasări ale angajaților în India, Maldive, Filipine sau Mexic

Reprezentanții Autorității Electorale Permanente fie au fost invitați să supravegheze alegerile din India, fie au participat la cursuri de formare în domeniul electoral, in Maldive, Filipine sau Mexic.

În Filipine, 2 reprezentanți au mers pentru a face schimb de experiență în organizarea alegerilor cu delegații din alte țări, România fiind singura țara din Europa care a trimis oameni. La cursuri de formare și management electoral au participat și funcționarii autorității care au mers în Mexic și Maldive. În India, Autoritatea Electorală Permanentă a fost prezentă la două evenimente: a observat alegerile generale pentru Camera Inferioară a Parlamentului de la New Delhi și a predat conducerea Asociației Mondiale a Oficialilor Electorali delegației indiene.

Cu ce anume ajută aceste participări internaționale la mai buna desfășurare a alegerilor din România și dacă deplasările au fost decontate sunt întrebări pe care Europa FM le-a adresat Autorității Electorale Permanente, fără răspuns deocamdată.

Datele din platforma de licitații SICAP arată că instituția a cumpărat bilete de avion pentru Maldive (8.548 lei), Manilla, Filipine (8.394 lei), Bangalore, India (10.596 lei), New Delhi, India (9.314 lei), Mexico City (6.295 lei).