Adriean Videanu, retinut de DNA pentru 24 de ore

Maine, procurorii vor cere arestarea preventivă a democrat-liberalului.

Fost ministru al Economiei, Adriean Videanu a fost reținut de procurori.

Șeful PDL București a venit la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi audiat într-un dosar legat de fosta șefă a DIICOT Alina Bica. Aceasta ar fi ridicat în mod abuziv sechestrul aplicat asupra a 80 acţiuni in valoare de 277.000 lei, deţinute de Videanu la SC Titan Mar SA. Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, potrivit surselor citate.

Sechestrul asupra acţiunilor sale a fost pus în dosarul în care Videanu este cercetat de DIICOT, alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.(audio -declaratia avocatului Cristian Ene, despre retinerea clientului sau)

În referatul prin care Alina Bica a fost trimisă în judecată se afirmă că procurorii DNA efectuează cercetări într-un dosar disjuns, în care se arată că o parte din banii primiți de omul de afaceri Stelian Gheorghe au fost direcționați prin intermediari către Dorin Cocoș și Elena Udrea.

Tot la DNA a venit și Alin Cocoș, fiul lui Dorin Cocoș. Iar Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar, la capatul a 4 ore de audieri.