Confidenţialitate

Adriana Săftoiu ar putea fi candidatul PNL la Primăria Capitalei

Adriana Săftoiu ar putea fi candidatul PNL la Primăria Capitalei, în locul lui Ludovic OrbanCătălin Predoiu, liderul PNL București, a fost o altă variantă vehiculată, dar acesta ar fi refuzat să intre în cursă. Conducerea partidului ar urma să anunțe, în această seară, după ora 18.00, cine îi va lua locul lui Ludovic Orban.

Liberalul a renunțat ieri la candidatură după ce a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru fapte de corupție. ”Suntem în fața unei situații care ne-a lăsat cu gura deschisă”, afirmă senatorul PNL Radu F Alexandru.

Mai multe ședințe au avut loc la PNL București încă de ieri, după retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei.

Liberalii au fost luați prin suprindere de ancheta DNA care îl vizează pe Orban, dar și de faptul că trebuie să-i găsească un înlocuitor.  Senatorul Radu F Alexandru a declarat pentru Europa FM că oricare dintre candidatul care va fi desemnat ”pornește cu handicapul unui start întârziat”, dar acest lucru va fi recuperat.

Unii lideri liberali au spus că cea mai bună soluție ar fi Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte PNL și liderul organizației PNL București. Însă acesta refuză să îşi asume o candidatură, spun surse din partid.

Radu F Alexandru amintește că Predoiu a refuzat să candideze înainte de a fi desemnat Ludovic Orban. În plus, acum ar avea o altă sarcină în partid: să reconstruiască organizația PNL București.

O altă variantă luată în calcul este Adriana Săftoiu. 

”E un nume despre care s-a mai discutat. A fost un nume asupra căruia s-a insistat mult când a fost vorba de Primăria Sector 6. Atunci doamna Săftoiu spunea că nu simte că are vocație și aptitudine pentru administrația locală. Sigur, poate să răgândească, să reevalueze datele problemei. E cu siguranță o variantă. Adică, Adriana Săftoiu este un nume care nu poate fi luat decât în serios și cu toată încrederea.”,a precizat Radu F Alexandru.

Nu în ultimul rând, PNL ar putea susține un candidat care să provină din afara partidului. Dar Radu F Alexandru nu este de acord cu acest lucru.

”Am prea multă încredere și respect prea mult partidul ca să pot accepta ideea că noi nu putem să venim în fața electoratului cu un candidat valabil și să fie nevoie să importăm un candidat.”

Decizia privind candidatul PNL la Primăria Capitalei va fi luată în această seară în Biroul Permanent care începe la ora 18.00