Adriana Lincă a câștigat competiția internațională „Amazing Women”

Competiția “Amazing Women” încurajează femeile vulnerabile să-și dobândească independența financiară, fiind un proiect derulat în ultimii patru ani. Povestea câștigătoarei „Amazing Women” este una care poate arăta puterea voinței, fiind un parcurs uimitor în doar câteva luni. A învățat să scrie corect, să citească cursiv și a fost promovată la locul de muncă, iar acum își va face propria afacere.

Adriana Lincă, în vârstă de 40 de ani, una dintre primele beneficiare înscrise în programul de alfabetizare digitală “Centrul Digital pentru Femei“, a câștigat competiția internațională „Amazing Women”, organizată anual de Fundația Grupului Orange.

Adriana va primi din partea Grupului Orange o finanțare de 10.000 euro pentru a-și îndeplini marele ei vis: acela de a-și deschide propriul magazin de flori și de a deveni o femeie independentă.

În 2018, Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) a câștigat o finanțare de 50.000 euro pentru a dezvolta primul “Centrul Digital pentru Femei” din România, oferit de Fundația Orange România și Fundația Grupului Orange.

Programul “Women’s Digital Centres” este un program internațional al Fundației Orange, care se adresează femeilor vulnerabile, aflate în situații de risc socio-economic, oferindu-le acces gratuit la cursuri de alfabetizare digitală, alături de sesiuni de consiliere pentru dezvoltare personală și profesională. Obiectivul este creșterea gradului lor de angajabilitate, a autonomiei și a stimei de sine, dar și dezvoltarea încrederii în forțele proprii.

Adriana Lincă a făcut parte din prima serie de cursante, iar după primele 6 luni, a învățat să scrie corect, să citească cursiv și a fost promovată la locul de muncă, MamaPan, afacere socială dezvoltată de CPE.

Anul acesta, cu ajutorul premiului de 10.000 de euro, Adriana își va putea deschide propria afacere și va beneficia de consiliere și sprijin în acest demers din partea CPE și a Fundației Orange.

„A fost visul meu de când mă știu: să am propria mea florărie și să pot să îmi câștig pâinea făcând ceea ce îmi place. Nici nu credeam că mi s-ar putea întâmpla mie așa o minune. Pur și simplu, n-am cuvinte să exprim bucuria pe care o simt. Îmi vine să plâng întruna de fericire.“, a spus Adriana Lincă.

„Competiția Amazing Women încurajează femeile vulnerabile să-și dobândească independența financiară. Din 2016 și până în prezent, 85 de femei dinamice și puternic motivate din 14 țări au reușit acest lucru după ce au finalizat cu succes cursurile din cadrul programului Centrul Digital pentru Femei. Fiecare dintre câștigătoare a primit finanțare, alături de mentorat și consiliere despre cum să își deschidă o afacere. Suntem foarte mândri de realizările lor. Îi dorim Adrianei mult succes în această nouă aventură.” a menționat Françoise Cosson, Director Executiv Fundația Grupului Orange.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS