Confidenţialitate

Adrian Vasilescu: Viorica Dăncilă este singura angajată la Departamentul Energie Verde | AUDIO

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă este consultant la Banca Naţională într-un departament care se ocupă de trecerea României la euro.

Este vorba despre Departamentul Energie Verde, spune la Europa FM consilierul BNR, Adrian Vasilescu.

Acesta este unul dintre cele 5 departamente care vor lucra la trecerea la moneda unică europeană.

Viorica Dăncilă a fost aleasă pentru experienţa din Parlamentul European şi pentru relaţiile pe care le are şi nu este consilier al guveratorului Mugur Isărescu, mai spune Adrian Vasilescu.

”Motivele pentru care a fost aleasă – nu pentru că a fost prim-ministru, dar contează și asta, de fost prim-ministru. A fost atâția ani parlamentar european și a avut foarte puternice legături și a rămas în legături cu multe persoane și personalități care se ocupă în Uniunea Europeană și mai ales în zona Euro de această chestiune”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adrian Vasilescu spune că vor fi mulţi astfel de consultanţi şi că deocamdată s-au făcut doar primele angajări.

În Departamentul de Energie Verde în acest moment Viorica Dăncilă este singura angajată, adaugă consilierul BNR.

”O asemenea angajare presupune foarte multe discuții și multe întâlniri. Nu toți cei pe care ni i-am dori își doresc și ei să lucreze la Banca Națională. Probabil că au alte preocupări, au alte visuri, au alte aplicații și aplecații, ne trebuie oameni care să facă față în tot, nu oricine poate să facă față, să se ducă să discute cu Parlamentul European, să discute cu structuri din Parlamentul European, oameni pe care i-a cunoscut, cu care a discutat, a stat la masă cu ei, a stat la cafea cu ei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adrian Vasilescu mai spune că un alt consultant care va lucra la BNR într-unul dintre departamentele care se vor ocupa de trecerea la euro este fostul europaramentar PSD Ioan Mircea Paşcu.