Confidenţialitate

Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD: Ordonanța pe legile justiției trebuia să se discute în partid

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele organizaţiei PSD Dâmboviţa, a declarat că ordonanţa adoptată luni de Guvern pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiției ar fi trebuit discutată în partid.

“Vreau să o văd întâi, ordonanţa. Nu am văzut-o (…) În momentul în care am să văd ordonanţa, o să fac comentarii mai avizate. (…) Eu cred că trebuia discutată în partid, mai ales că de doi ani stăm pe masă cu subiectul ‘legile justiţiei’. Să vii cu o ordonanţă aşa, foarte rapid, mi se pare că… Nu ştiu dacă sunt rele sau bune în acea ordonanţă, daţi-mi voie să citesc şi o să vă spun opinia mea”, a declarat Adrian Ţuţuianu în Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vicepreședintele PSD a subliniat că este necesară o modificare a Codurilor penale.

“Codul penal şi de procedură penală au nevoie de modificări consistente. Au fost peste o sută de decizii ale CCR, trebuie puse în aplicare. Pe de altă parte, profesioniştii din domeniu au constatat neconcordanţe între texte, soluţii care nu sunt cele mai potrivite raportat la ansamblul actului normativ. Eu cred că dezbaterea în Parlament a Codurilor penale trebuie să continue. Mă aşteptam să fie anumite texte care să fie discutabile şi pe care Curtea să le aprecieze ca fiind neconstiuţionale. Voi susţine în Parlament demersurile de modificare a Codurilor. (…) Codurile trebuie modificate în acord cu deciziile CCR, cu practica europeană, iar directiva cu prezumţia de nevinovăţie trebuie transpusă în legislaţia internă”, a mai spus preşedintele organizației PSD Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu.