Confidenţialitate

Adrian Țuțuianu, despre achiziția de rachete Patriot: ”Interesul nostru este să creăm capacități de producție, locuri de muncă”

Un prim pas spre cumpărarea de rachete Patriot: Departamentul de Stat al Statelor Unite a aprobat posibila vânzare a sistemul defensiv către România.

E vorba de 7 sisteme Patriot, în solicitare fiind incluse, printre altele, echipamentul de comunicaţii, instrumente şi echipamente de testare.

Costul estimativ e de aproape 4 miliarde de dolari.

Pentru implementarea acestui acord, în România vor veni reprezentanți ai Guvernului american și ai firmei producătoare pentru instalarea echipamentelor.

Ministrul Apărării Adrian Țuțuianu s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Statelor Unite la București Hans Klemm.

Oficialii au vorbit, între altele, și despre posibila achiziție de rachete Patriot.

Agenda discuţiilor a inclus continuarea şi aprofundarea unor teme de interes comun, precum evoluţia relaţiilor bilaterale între cele două armate, Parteneriatul Strategic România – SUA şi necesitatea consolidării cooperării în regiune. (…) ambasadorul Klemm a felicitat autorităţile române în contextul anunţului făcut de Agenţia de Cooperare pentru Apărare şi Securitate (Defense Security Cooperation Agency) referitor la posibila achiziţie a şapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tipul PATRIOT, configuraţia 3 plus.“, potrivit unui comunicat  MApN.

Ciprian Ioana l-a întrebat pe ministrul Apărării ce ar avea România de câștigat din această tranzacție, dincolo de înzestrarea armatei.

Domnul ambasador Klemm a felicitat autoritățile române în contextul anunțului făcut de către Agenție de Cooperare pentru Apărare și Securitate referitor la posibila achiziție a 7 sisteme de rachete Patriot. Suntem interesați, noi, Guvernul României, să aducem beneficii suplimentare (…) să creăm capacități de producție care să se dezvolte, să creeze locuri de muncă, să asigure taxe și impozite, să ne permită o dezvoltare economică susținută”, a spus, la Europa FM, ministrul Apărării Adrian Țuțuianu.

ASCULTĂ MAI JOS INTERVIUL INTEGRAL CU MINISTRUL APĂRĂRII

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.