Adrian Sarbu, retinut in dosarul Mediafax

Acţionarul majoritar al grupului de presă respinge acuzaţiile ce i se aduc.

Adrian Sârbu a fost retinut în dosarul Mediafax. Omul de afaceri a fost adus cu mandat de jandarmi, pentru a fi audiat în dosarul Mediafax, în care peste 30 de persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Într-un comunicat de presa, Adrian Sarbu a transmis ca dosarul Mediafax, ‘fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor’, ar avea drept scop distrugerea Mediafax și a publicațiilor Gândul și Ziarul Financiar.

Adrian Sârbu continuă: ‘Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an.

În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul’.

Potrivit procurorilor, grupul Mediafax a încheiat contracte cu mai multe firme fantomă pentru a evita plata taxelor către stat.

În fiecare lună, angajaţii ar fi fost determinaţi să semneze contracte de cesiune a drepturilor de autor cu aceste societăţi comerciale.

Scopul final, potrivit anchetatorilor: evitarea taxelor şi impozitelor aferente acestor contracte.

La sfarsitul anului trecut grupul Mediafax a transmis un comunicat în care se spunea, între altele, că ‘procurorii încadrează drepturile de autor la evaziune fiscală’.

Institutia amintea ca a castigat un proces cu ANAF si adăuga ca va continua demersurile în justiţie ‘împotriva acestui abuz’.