Confidenţialitate

Adrian Mutu este noul antrenor al naționalei de tineret (AUDIO)

Adrian Mutu a fost astăzi prezentat ca noul antrenor al echipei naționale de tineret a României.

“Sunt onorat şi este o mare responsabilitate să fiu la naţionala de tineret, mai ales că vin după Mirel Rădoi şi sper să continui rezultatele lui. Simt presiunea, mai ales că vin după o performanţă mare, normal că şi eu vreau să continui lucrurile bune. Nu sunt aici să dau totul peste cap, ci să continui ce s-a început”, a declarat Mutu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Secunzii lui Adrian Mutu vor fi Nicolae Grigore și Adrian Boingiu.

Noul antrenor a fost ales de Comisia Tehnică a FRF și recomandat apoi Comitetului Executiv, care l-a mandatat pe Răzvan Burleanu să negocieze contractul cu Mutu.

Fostul golgheter al echipei naționale a jucat la FC Argeș, Dinamo, Internazionale Milano, Verona, Parma, Chelsea Londra, Juventus, AC Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploiești sau Pune Ciy din India, și s-a retras în 2016 la ASA Târgu Mureș.

La prima reprezentativă are 35 de goluri marcate în 77 de selecții, la egalitate cu Gică Hagi, care însă a adunat 125 de meciuri în tricoul României.

Ca antrenor, Adi Mutu a mai pregătit-o pe FC Voluntari, pe care a salvat-o de la retrogradare în sezonul trecut. A preluat apoi echipa de tineret a arabilor de la Al Wahda, cu care a avut rezultate excepționale în ultima jumătate de an.

În campania de calificare la Campionatul European reprezentativa sub 21 de ani este pe locul al doilea în grupă, după 5 partide – la o distanță de 5 puncte de lidera Danemarca:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, echipa de tineret a rămas fară selecționer după ce Mirel Radoi a fost promovat la “naționala mare”, în locul lui Cosmin Contra.