Confidenţialitate

Adrian Câciu, viitorul ministru al Finanțelor: Rectificarea bugetară va avea loc vineri noaptea | AUDIO

Rectificarea bugetară va avea loc vineri noaptea, a anunțat la audirea din Parlament, viitorul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu. Vă reamintim, ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că banii necesari achitării pensiilor pentru luna decembrie nu sunt încă disponibili, iar alți titulari de portofolii au avertizat că nu există în bugetele ministerelor pe care le conduc bani de salarii.

„Rectificarea va fi aprobată vineri noaptea, vineri seara. Stăm până când o aprobăm, adică nu înțelegeți că noaptea ca… cum se întâmpla, ci pur și simplu trebuie să am câteva ore să ajung la Minister, să mă asigur că toate sursele de finanțare sunt acolo, că tot necesarul de finanțare este acolo; că deficitul se menține – deci orice situație în acest moment și în situațiile de pe anii viitori, noi ne vom menține în programul de convergență care este asumat cu Comisia Europeană”, a explicat Adrian Câciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Adrian Câciu spune că cei mai mulți bani vor fi alocați vineri, Sănătății.

„În rectificare va fi prioritate ceea ce înseamnă Sănătatea; suntem încă în pandemie chiar dacă incidența începe să scadă. Am văzut ce înseamnă să avem sistemul sanitar prins mereu în ofsaid. Ceea ce este acolo ar trebui suplimentat. Sunt deconturi de făcut, pe medicamente, pe programele preventive e sănătate, pe bolile cronice”, a mai spus Adrian Câciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Viitorul ministru al Finanțelor spune că datele despre starea economiei nu sunt bune, iar pentru acoperirea nevoilor asumate în programul de guvernare este nevoie de încă 5 miliarde de lei.

Absolut toți indicatorii macroeconomici din acest moment sunt într-un mare risc: pot să mă refer la deficitul de concurent, la deficitul comercial, la deficitul public, la puseul inflaționist. Avem partea de datorie publică externă, dar și datoria publică, iar aceasta începe să devină îngrijorătoare din perspectiva ponderii din PIB”, a mai afirmat Adrian Câciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Agricultura din România are nevoie de schimbare în contextul noilor ținte de performanță stabilite de UE | AUDIO