Confidenţialitate

Reușită medicală la Iași. Un adolescent de 14 ani și-a recăpătat vederea după ce a fost operat de o tumoră gigant | AUDIO

Un adolescent de 14 ani și-a recăpătat vederea la ochiul stâng, după ce a fost operat de o tumoră gigant, de 8 centimetri. Operația a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Băiatul de 14 ani este din județul Galați, se numește Andrei, și timp de cinci ani a trăit cu o tumoră la ochi. Andrei a povestit că abia mai vedea.

„Nu simțeam nimic, doar nu mă durea. Doar s-a lăsat pleoapa asta jos. Puțin vedeam. Medicii și asistentele s-au comportat foarte frumos cu mine. Le mulțumesc foarte mult”, a spus Andrei.

Doctorul Lucian Eva, managerul Spitalului „Nicolae Oblu” din Iași a spus că baiatul prezenta o tumoră de glandă lacrimală de 8 centimetri și  mai trecuse prin alte 3 operații până acum:

„Ochiul stâng îi ieșea din orbită – asta se numește exoftalmie – nu mai vedea bine cu ochiul stâng și atât cât vedea, vedea dublu. S-a reușit să scoatem complet o tumoră de orbită. De fapt, mai bine zis, o tumoră de glandă lacrimală. Tumora este o tumoră benignă, drept urmare, chirurgia este considerată ca și posibilitate de vindecare”, a declarat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului „Nicolae Oblu” din Iași.

Potrivit medicilor, tumorile orbitare sunt rare și dacă nu se intervine la timp afectează nu doar vederea, ci pot să se extindă în toată cutia craniană și să provoace decesul pacienților.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primii pacienți vor ajunge astăzi în noul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică, construit din donații private de Asociația „Dăruiește Viață” | AUDIO