Confidenţialitate

Admitere UMF Iași: concurență de 2,5 candidați pe un loc

Aproape 1.700 de candidaţi s-au înscris la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, concurenţa pe locurile de la buget fiind de 2,4 candidaţi pe un loc, faţă de patru candidaţi pe loc anul trecut.

Rectorul UMF Iaşi, Viorel Scripcariu, a declarat, vineri seară, la finalul înscrierilor, că pentru admiterea din acest an s-au înscris 1.665 de candidaţi pe 693 de locuri la buget, concurenţa fiind de 2,4 candidaţi pe un loc, faţă de patru candidaţi anul trecut.

La Medicină s-au înscris 714 candidaţi, numărul de locuri fără taxă fiind de 296, ceea ce înseamnă 2,4 candidaţi pe un loc. La specializarea Asistenţă Medicală Generală s-au înscris 263 de candidaţi pe 50 de locuri, adică 5,3 candidaţi pe un loc.

Cea mai mare concurenţă se înregistrează la specializarea Nutriţie, unde concurenţa pe locurile bugetate este de zece candidaţi pe un loc, respectiv 31 candidaţi pe trei locuri.

La specializarea Farmacie concurenţa este de 1,4 candidaţi pe un loc, iar la specializarea Medicină Dentară, concurenţa este de 2,4 candidaţi pe loc.

Ponderea notei de la bacalaureat este de 10 la sută din media finală, faţă de 25 la sută anul trecut.