Administrator al firmei de artificii, interceptat când distrugea documente

Directorul firmei care a furnizat artificiile din Colectiv a fost interceptat de anchetatori în timp ce discuta cu o angajată despre ştergerea unor documente care puteau constitui probe la dosar. Acesta a aincercat sa ascunda probele a doua zi după incendiul din club.

Cei doi patroni, Cristian şi Daniela Niţă, au fost interceptati de anchetatori imediat după producerea incendiului din club, arata referatul cu propunere de arestare preventivă, intocmit pe numele lor.

Astfel, Cristian Niţă a vorbit la telefon, a doua zi după producerea incendiului, cu o angajată care l-a îndrumat pas cu pas cu privire la ce documente să șteargă din calculatoarele firmei, cele proprii sau ale angajaților, pentru a acoperi neregulile produse de firmă și pentru a se feri de raspunderea penală ce urma să apară după tragicul eveniment.

Patronii firmei care au furnizat artificiile, sotii Daniela si Cristian Nita și Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, au fost reţinuţi, vineri, de procurori.

Cei trei au fost duşi la Judecătoria Sectorului 4 cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat focul de artificii în incinta Clubului Colectiv, fără a respecta măsurile de siguranţă, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Daniela și Cristian Niță sunt acuzați de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS