Confidenţialitate

Administraţia Prezidenţială: România nu are încă buget pentru 2019 exclusiv din cauza incapacităţii Guvernului

Într-un comunicat de presă trimis Europa FM, Administrația Prezidențială face precizări în urma declarațiilor ministrului pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, referitoare la întârzierea proiectului de buget pentru anul 2019.

”În urma afirmațiilor ministrului pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, conform cărora întârzierea proiectului de buget pentru anul 2019 a fost cauzată de lipsa avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Administrația Prezidențială precizează următoarele:

În ședința CSAT din data de 19 decembrie 2018, au fost avizate propunerile de buget pentru anul 2019 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale. Aceste informații au fost făcute publice la finalul ședinței.

Drept urmare, afirmațiile potrivit cărora proiectul de buget pentru anul 2019 este întârziat din cauza lipsei avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării sunt false și constituie o încercare de a discredita o instituție fundamentală a statului, cu responsabilități constituționale în domeniul apărării și securității naționale.

România nu are încă buget pentru anul în curs exclusiv din cauza incapacității Guvernului de a concepe, până la această dată, un proiect de buget sustenabil”, se arată în comunicatul de presă trimis de Administraţia Prezidenţială.