Confidenţialitate

Adi de la Brad a murit. “Guru din Apuseni” era cercetat sub control judiciar | AUDIO

A murit autoproclamatul „guru” al comunității „Copiii soarelui” din localitatea Dumbrava de Sus din județul Hunedoara, acuzat că și-ar fi violat unele adepte. Timp de 25 de ani, mii de oameni mergeau anual în comunitatea lui Ardelean Fărcaș pentru a se emancipa spiritual. Tot acolo locuiau mai mulți copii care nu frecventau școala.

Ardelean Fărcaș, cunoscut drept „guru” de la „Copiii soarelui”, s-a internat în urmă cu câteva zile în spitalul din Deva, prezentând o ocluzie intestinală și o infecție la plămâni.

Ieri a făcut hemoragie digestivă, iar astăzi a decedat. În primăvara acestui an, Adi de la Brad a fost arestat preventiv, iar acum se afla sub control judiciar, după ce fusese acuzat de viol, șantaj, împiedicarea accesului la învățământul obligatoriu și exercitarea unei profesii fără a deține autorizație.

Adi de la Brad, „guru” de la „Copiii soarelui”, pretindea că în cadrul comunității se practică Vipassana

El înființase în urmă cu 25 de ani o comunitate, unde trăiau mai multe persoane, printre care și minori care nu mergeau la școală, părinții acestora pretinzând că minorii sunt înscriși la școli din Statele Unite.

Totodată, în cadrul comunității, liderul pretindea că se practică Vipassana, o tehnică de meditație, și unde mergeau anual cam o mie de persoane să se emancipeze spiritual.

După ce Ardelean Fărcaș a fost ridicat de polițiști, s-a extins ancheta cu privire la minorii din comunitate, existând în dosar și alți suspecți pentru comiterea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorilor. Ancheta continuă.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: Ministrul Firea: 12 femei au murit în urma violenţei domestice în primele 3 luni ale acestui an

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.