Adela Mărculescu va fi premiată la Galei Premiilor Gopo

Actriţa Adela Mărculescu va primi Premiul întreaga activitate, la cea de a 14-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 24 martie, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Cu o carieră de peste 50 de ani în teatru şi cinema, Adela Mărculescu a apărut în zeci de filme şi a jucat în spectacole pe diverse scene din Bucureşti şi din ţară.

Adela Mărculescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în anul 1959, la clasa profesorului Alexandru Finţi.

Zaharia Stancu, director al TNB la acea vreme, a angajat-o în 1964 la Teatrul Naţional, unde este invitată să joace şi în prezent.

În film a debutat în 1965 în coproducţia româno-franceză „Serbările galante”, în regia lui Rene Clair.

Printre cele mai importante roluri ale sale în teatru se numără cele din „Vicleniile lui Scapin” de Moliere sau „Gaiţele” de Kiriţescu, dar şi de cele din teatrul de televiziune – „Tache, Ianke şi Cadîr”, „Fântâna Blanduziei” sau „Visul unei nopţi de iarnă”, precum şi din piesele de teatru radiofonic.

Adela Mărculescu este cetăţean de onoare al municipiilor Bucureşti şi Aiud şi a fost distinsă cu Ordinul „Meritul cultural” în grad de Ofiţer.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS